06-30-950-0038

Katalitikus vagy pirolitikus sütőt válasszak?

2018-01-09

 

Katalitikus vagy pirolitikus sütőt válasszak?

 

Pirolitikus vagy katalitikus sütő?

A modern készülékek kiválasztása előtt mindig felmerül a kérdés.

Tapasztalatunk nagyon röviden, több száz egyedi konyha legyártása és beépítése után: pirolitikus!

De ne hagyja magát befolyásolni, tudja meg mindkét típus előnyeit és hátrányait. Olvasson tovább!

Mit jelent a katalitikus?

Katalitikus oldal- és hátfal panel

A katalitikus sütők egy speciális oldal- vagy hátfal panellel ellátott készülékek. Ez a porózus anyag nagyobb felületet biztosít a sütés közben keletkező zsírok felvételére. Sütés közben, (200°C felett) a zsír oxidáció során gáz halmazállapotúvá válik, így a sütő belső felülete "öntisztul". A katalitikus panelek nagyon érzékenyek a sérülésekkel szemben és bizonyos időnként cserélni kell őket az eltelítődés miatt.

Katalitikus hátfal panel

Szabad tisztítani ezeket a paneleket?

Nem! Minden vegyszeres vagy kézi erővel való tisztítást el kell kerülni! Egyrészt a sérülések elkerülése miatt, másrészt pedig a felvevő felület nagysága miatt a katalitikus felületekre sok vegyszer tapadhat tisztítás közben, ami a következő sütések során is a belső térben marad és kiég a katalitikus panelekből.

Ajánljuk?

Igen, ha szeretné hogy sütőjének belső tere kevésbé szennyeződjön a hagyományos, zománcozott sütőterű készülékekhez képest.

Nem, mert a pirolitikus öntisztítás -a pirolízis- során sokkal teljesebb megoldást kínál az elszennyeződött sütőkre, nem jár panelcserével, jobb hatásfokkal működik.

A pirolitikus sütő ár érték arányban jobb a katalitikusnál.

Vásárlóinknak mi mindig a pirolitikus sütőket ajánljuk, mert a pirolitika hatásfokában biztosak vagyunk, tapasztalatunk alapján az a tökéletes megoldás.

 

A problémára minden gyártó hasonló megoldással állt elő, ez a pirolitika vagy más néven pirolízis.

Hogyan működik?

Első lépésben el kell távolítani a sütőtérből a sütőrácsokat, tepsiket. Egyes gyártók esetén az oldalfalon található vezetőrácsokat is.

A pirolitikus sütőknél ki kell választani az általában 60 vagy 90 perces pirolitikus öntisztítás programot, majd a készülék felfűti a belső teret körülbelül 480 °C-os hőmérsékletre.

Ebben a forróságban minden szennyeződés hamuvá ég, Önnek nincs más dolga mint egy nedves ruhával kitörölni a sütő belső részét.

Nem veszélyes ez?

Nem! A gyártók több rétegű üvegfallal védekeznek a keletkező hő ellen, így az ajtó csak felmelegszik, de nem tud balesetet okozni.

Általában a program használata alatt a sütő ajtaja is lezár, így még véletlenül sem lehet kinyitni ezzel is csökkentve a balesetveszélyt.

A sütők hőszigetelésének köszönhetően a bútorra sincs káros hatással.

Biztosan sokba kerül!

Nem! Gyors számítást végezve egy-egy pirolitikus program körülbelül 200-250 Ft-ba fog kerülni Önnek.

Tekintve, hogy nem kell vegyszereket használnia (hideg zsíroldó), így ezzel spórol, arról nem is beszélve hogy nem kerül vegyszer ugyanabba a térbe, ahol az étel készül!

Nem kell hosszú időt fárasztó sikálással eltöltenie, töltse pihenéssel azt az időt míg a sütője Ön helyett takarít!

Kérdése van a pirolitikával kapcsolatban? Keressen minket elérhetőségeinken és mi örömmel válaszolunk!

 

Vissza