06-30-950-0038

A Siker Íze 1

0000-00-00

 

GIANNI ANNONI

Étteremtulajdonos (Pomo d’Oro)
Életkor:
46 éves
Legnagyobb sikere:
1994-ben érkezett ösztöndíjasként Magyarországra, azóta több vendéglátóhelyet nyitott, legrégebben a 16 éve üzemelő Pomo d’ Oro-t jegyzi, ami a mai napig teltházzal üzemel.
                     

 

 

Gianni és az élet iskolája – Gianni Annoni gasztronómiai szakértő és étteremtulajdonos

A NEFF hazai gasztro-nagykövete és a Siker íze kampány házigazdája karrierívéről, a közös főzések öröméről és kedvenc NEFF gépeiről vall, amelyek egyikén el is készítette az olaszok egyik favoritját, a rakott padlizsánt.

Gianni jövője kora gyermekkorában eldőlt. A konyhai öntudatra ébredésében fontos szerepet játszott, hogy szüleivel rengeteget jártak gombászni, pecázni a hegyekbe, és ezekhez a túrákhoz hozzátartozott a „zsákmány feldolgozása” is. A családi összejöveteleken lett figyelmes arra, hogy nincs más vágya, mint mások örömére főzni. Ez a belső igénye a mai napig megvan, igaz, iskolai keretek között sosem tanulta a szakácsmesterséget, vérbeli szakemberré a napi rutin tette.

MÉRFÖLDKÖVEK

Szakmája mérföldkövei között említi, amikor egy olasz tésztagyártó cég arca lett Magyarországon. Emlékezetes volt számára, amikor Bolognában sztázsolt, de a legjelentősebb szakmai előrelépést saját éttermének elindítása jelentette 16 évvel ezelőtt. A máig teltházzal működő Trattoria Pomo D’Oro, mely a magyarországi gasztroforradalom egyik kiemelkedő helyszíne lett, nem egyéni siker eredménye, hanem komoly csapatmunkán alapul. Noha Gianni élete kívülről könnyűnek tűnhet, a vendégek kritikái korábban gyakran letörték, ám ma már büszke arra, hogy a hazai olasz vendéglátást többek között a Pomo d’Orohoz viszonyítják. Gianninak fontos az állandó fejlődés, ezért is fejleszt, mikor mit: hol fagyizót, hol borbárt, máskor olasz gasztronómiai boltot. A fejlesztés persze eszközigényes, ezért is örült Gianni, hogy a NEFF bemutatótermében a legmodernebb otthoni konyhatechnológiai eszközöket tesztelhette.

GIANNI ÉS A NEFF

Ezek között több kedvence is van. Ilyen a „Slide&Hide®” sütő, amely kinyitásakor a sütőajtó teljesen eltűnik a sütőtér alatt, miközben nem keletkezik hőveszteség, ugyanis egy hőfüggöny gondoskodik arról, hogy a sütés folyamata ne szakadjon meg, ha az ajtót kinyitjuk. Ilyen sütőben készítette el Gianni az olaszok egyik kedvenc receptjét, a Parmigiana di Melanzane-t, vagyis a rakott padlizsánt, amelynek titka a hosszú főzésű paradicsomszósz, és úgy a legfinomabb, ha másnap fogyasztjuk el, ugyanis az ízek ekkor érnek össze igazán. Egy másik kedvence egy indukciós lap FlexInduction funkcióval, melynek köszönhetően a lap teljes felülete felmelegszik, így bármekkora edény melegítésére alkalmas.

A FŐZÉS MINT INSPIRÁCIÓ

„A mai modern konyhatechnológia hatalmas segítség a tradíciók megtartásában. A NEFF termékeiben az tetszik, hogy a cég 15 évre megadja a dizájnt és a technológiát a gasztronómia elkötelezettjeinek, legyen szó akár profikról, akár műkedvelőkről.” Mindezt Gianni a NEFF hazai gasztro-nagyköveteként és a Siker íze kampány házigazdájaként mondja, aki egy hosszú távú együttműködés keretében ismert és elismert embereket inspirál a főzésben. Hamarosan az is kiderül, kiket és milyen ételek elkészítéséhez segített hozzá a NEFF Gourmet Centerben.

HOZZÁVALÓK

4 fő részére

 

  • 4 padlizsán
  • 8 érett paradicsom
  • 4 tojás
  • 150 g tuma sajt
  • 150 g reszelt caciocavallo sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál cukor
  • pár levél bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Tisztítsuk meg a padlizsánokat (nem kell meghámozni), szeleteljük fel, sózzuk, majd hagyjuk pihenni, hogy kiengedjék magukból a keserű levet. A 4 tojást főzzük keményre, távolítsuk el a héjukat, majd vágjuk karikára. Készítsük el külön a szószt az aprított paradicsomból és az olívaolajból, amit ízesítsünk sóval, borssal, cukorral és fokhagymával. Mossuk meg alaposan a padlizsánt, szárítsuk meg, majd süssük ki bő olajban. A padlizsánokat helyezzük nedvszívó papírra, hogy az felszívja a felesleges olajat. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal és locsoljuk le pár kanál paradicsomszósszal, helyezzünk bele egy réteg padlizsánt, majd egy réteg tojást, ezután a sajtdarabokat, bazsalikomlevelet, a reszelt caciocavallo sajtot és ismét locsoljuk meg pár kanál szósszal. Ismételjük a rétegezést úgy, hogy a felső réteg padlizsán legyen, amit megszórunk a maradék utolsó kanál caciocavallo sajttal. Helyezzük 180 fokos sütőbe 10 percre. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Vissza