06-30-950-0038

Blanco Extra Akció

2017-12-04

 

 

 • Rozsdásodhat a rozsdamentes acél?

 

Rendszeres ápolás és normál háztartási igénybevétel esetén erre a kérdésre egyértelműen nem a válasz. A következő útmutatásokat azonban érdemes a rozsdamentes mosogató ápolásakor szem előtt tartani:

Rendszeresen távolítsa el a szennyeződés- és vízkőlerakódásokat.

Ne használjon olyan tisztítószert, ami klórt vagy sósavat tartalmaz.

Amennyiben fém szivacsot használ a tisztításhoz, akkor annak is rozsdamentes acélból kell lennie.

Kerülje az erős sótartalmú folyadékokkal való hosszú érintkezést.

Kerülje a hosszantartó érintkezést a rozsdásodó vas eszközökkel (például öntött serpenyő vagy vasreszelék).

 • Mi okozza a foltos elszennyeződést a mosogató felületén?

Rendszerint ezesetben vízkőlerakódásról van szó, amely a víz keménységétől függően (további felvilágosítás a kommunális vízműveknél) erőteljesen vagy kevésbé, de újból kialakul. Ezek a vízkőlerakódások megkötik a szennyeződéseket, és ezáltal egy idő után a kellemetlen foltképződésért felelősek. Ugyanígy előfordulhatnak a vezetékes vízben is apró vas és rozsdaszemcsék, különösen a frissen épített vagy felújított csővezetékekből, amelyekben a rozsda már felszaporodhatott.

 • Hogyan kerülhető el a foltos elszíneződés?

A legkönnyebb módja a foltok eltüntetésének, ha minden használat után szárazra töröljük a mosogatót. Ha a foltok már kialakultak, akkor azokat el kell távolítani rozsdamentes mosogatókhoz használható vízkőoldó hatású háztartási tisztítószerrel. Az optimális mindennapos mosogató ápoláshoz a BLANCO POLISH tisztítószert és SPONTEX rozsdamentes szívacsot ajánljuk. Így a felület alaposan és a rozsdamentes acélnak megfelelően tisztítható. Figyelem! Ezt a tisztítási módszert natúr felületű rozsdamentes mosogatókhoz nem ajánljuk!

 • Miért karcolódik a rozsdamentes mosogató az első hetekben?

Hogyan akadályozzuk meg az első használatkor keletkező karcolásokat? A fényezett felületű rozsdamentes mosogatóinkat a legnagyobb gondossággal és a legmodernebb gyártási és feldolgozási technológiával gyártjuk. Az itt felhasznált rozsdamentes acél szigorú minőségi vizsgálaton esik át, így az állandó magas színvonalú minőség garantált.

A 18/10-es rozsdamentes acél anyagtulajdonságai azonban - a tudomány jelenlegi állása szerint - a teljes karcmentességet kizárják. A apró karcok megjelenése normális jelenség. A BLANCO POLISH tisztítószer és a SPONTEX rozsdamentes szivacs rendszeres használatának segítségével 2-4 hét után elérhető egy csillogó selyemmatt felület, amely relatív karcálló és remek ellenállóképességgel rendelkezik.

 

Amit a kerámia mosogatókról tudni érdemes

Gyakran ismételt kérdések

 

 • Melyek a kerámia mosogatók jellemzői?

A BLANCO kerámia mosogatók is természetes alapanyagokból és kézműves hagyományok alapján készülnek. Így minden mosogató egyedi, ebből kifolyólag az apró méretbeli és színbeli eltérések nem teljesen elkerülhetőek.

 • Milyen robosztus egy kerámia mosogató?

Minden BLANCO kerámia mosogató a kiváló megmunkálásnak köszönhetően kemény és robosztus felületet kap, amely kiválóan karcálló, vágásálló és törésálló. Azonban a kemény és nehéz tárgyak megfelelő magaságból a mosogatóra ejtve kárt tehetnek bennük.

 • Könnyen ápolhatóak a kerámia mosogatók?

A BLANCO kerámia mosogatók nagyon könnyen ápolhatóak. A BLANCO kerámia felülete rendkívül kemény, sima és tökéletesen zárt. Ezek a tulajdonságok megakadályozzák a szennyeződések anyagba jutását, úgyhogy elegendő a szennyeződések letörlése a felületről.

 • Mi történik, ha kerámia mosogató savval vagy lúggal érintkezik?

Minden BLANCO kerámiamosogató ellenálló a háztartási savakkal és lúgokkal szemben.

 • Hőálló egy kerámia mosogató?

A kerámia mosogatók kimondhatatlanul hőállóak, így a konyhában előforduló hőmérsékletek nem tudnak kárt tenni bennük.

 • Élelmiszerbarát a kerámia mosogató?

Minden BLANCO kerámia mosogató élelmiszerre való ártatlansága tesztelve van.

 • Megváltozhat a szín az idő múlásával?

Sem a közvetlen napsütés, sem a háztartási használat nem okozhat színeltérést, mivel minden BLANCO kerámia mosogató fényálló. Így közvetlen ablak elé történő beépítés is megvalósítható.

Idővel csekély vízkőlerakódások alakulhatnak ki, és előfordulhat, hogy ez elszíneződést okoz. Ezesetben a borecet vagy a BLANCOANTIKALK igen hatásos lehet a probléma megoldásában.

 • Mi az a PuraPlus?

A PuraPlus® egy speciális vízlepergető réteg, amely csökkenti a különféle szennyeződések megtapadását, ezáltal megkönnyíti a mosogató mindennapos ápolását.

 • Hogyan lehet a kerámia mosogatókat tisztítani?

A mindennapos ápoláshoz többcélú háztartási tisztítószereket, puha szivacsot vagy mikroszálas törlőkendőt ajánlunk.

A makacs szennyeződések eltávolításához, mint például a vízkőlerakódások, a BLANCOANTIKALK tisztítószert ajánljuk.

A Pura-Plus® bevonattal rendelkező mosogatókat kizárólag a BLANCO PuraPlus® Liquid folyadékkal lehet takarítani, hogy a bevonat megújuljon rajtuk.

 


Amit a SILGRANIT mosogatókról tudni érdemes

Gyakran ismételt kérdések

 

 

 • Miből áll a SILGRANIT?

A SILGRANIT 80%-ban természetes gránitot tartalmaz. Ez a gránit őrlemény akril, kerámia és színezőanyagok keverékének hozzáadásával éri el a felülmúlhatatlan tulajdonságait.

 • Hőálló az anyag?

Igen, a SILGRANIT 280 °C-ig hőálló.

 • Mennyire érzékeny a SILGRANIT® a karcolásokkal és lepattogással szemben?

A SILGRANIT kőkemény és ezáltal karc- és vágásálló. Az edények és más tárgyak beleejtése háztartási használat mellett nem okoz repedést vagy lepattogást.

 • Ártalmatlan az anyag az élelmiszerekkel szemben?

Igen, a SILGRANIT teljes mértékben élelmiszerbarát és higiénikus.

 • Hogyan tisztítható a felület?

A SILGRANIT nagyon könnyen ápolható. A foltok és használati nyomok egy súrolószivaccsal és némi vízzel problémamentesen eltávolíthatóak. Makacs szennyeződések esetén háztartási tisztítószer vagy BLANCOACTIV tabletta használandó.

 • Veszíthet a SILGRANIT mosogató idővel a színéból?

Nem. A mosogató egy anyagból van kiöntve, ezáltal teljesen átszínezett. Háztartási használat mellett semmilyen színváltozás nem lehetséges. Közvetlen napfény esetén is megtartja színét.

 • Mi okozza a mosogatón a sötét foltokat és vonalakat?

A SILGRANIT kemény és extrém ellenállóképességű felületének köszönhetően, a fém tárgyak (edények, serpenyők stb.) látható fém nyomot hagynak rajta. Ezek a világos színű mosogatókon sötéten kirajzolódnak.

 • Hogyan távolíthatom el ezeket a foltokat?

Ezeket a fém nyomokat egy dörzsi szivacs és kevés víz segítségevel problémamentesen el lehet távolítani. Makacs szennyeződés esetén pedig súrolószer is használható.

 • Keletkezhetnek ezek az elszíneződések és foltok a SILGRANIT anyagában?

Nem. Elszíneződéseket és foltokat a vízkőlerakódások okoznak, amelyek megkötik a megszáradó (kávé, tea, vörösbor) folyadékokat. Ezáltal úgy tűnhet, hogy a kávé vagy a tea elszínezte a mosogatót.

A vízkőlerakódások az univerzális háztartási tisztítószerekkel, ecettel, vízkőoldóval eltávolíthatóak vagy BLANCOACTIV tablettával 60°C-os forró vízben feloldhatóak. 3-4 óra állás után (ideális egy éjszakán keresztül úgy hagyni) a mosogatót ki kell öblíteni, és egy szivaccsal szárazra törölni.

 • Bevizsgált és ellenőrzött anyag a SILGRANIT?

Igen, a BLANCO által napjainkban alkalmazott SILGRANIT 'PuraDur®' anyagot 7 szabadalom is védi. Ezáltal ez az anyag világviszonylatban is egyedülálló. Ezenkívül 3 minőségbevizsgálás is tanúsítja az anyag kiemelkedő tulajdonságait, melyet a LGA semleges minősítő intézet vizsgált be Nürnbergben.

Vissza