06-30-950-0038

Mindent a szárítógépekről I. rész

2020-10-15

Egészségünk szempontjából, főleg a jelenleg kialakult helyzetben, nagyon fontos, hogy ruháink is valóban tiszták legyenek! Ha még lehetőségünk sincs teregetni, mégis friss és illatos száraz ruhákat szeretnénk, amiket ráadásul már vasalni sem kell, akkor mindenképpen jól jön egy szárítógép! Lássuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő szárítógépet otthonunkba!

 

Szárítógép vásárlása során az egyik legfontosabb tényező ugyanakkor a szárítás típusa szokott lenni, ezért végig vesszük milyen lehetőségek közül válogathatunk, és melyik típusnak milyen előnyei, hátrányai vannak!

A kondenzációs szárítógépeknek zárt légáramlási rendszere van, amely a nedves levegőt lehűti, és az így keletkező pára lecsapódik a kondenztartályban. A tartályt ugyan rendszeresen üríteni kell, de beköthető akár a lefolyóba is. A kondenzációs szárítógépek általában csendesebben működnek, és olcsóbbak, mint hőszivattyús társaik, nagy hátrányuk azonban, hogy többet is fogyasztanak. Mivel ezeknél a szárítógépeknél nincs légkivezetés, a készülék bárhol elhelyezhető.

Másik típusa a szárítógépeknek a hőszivattyús szárítógép, amelynél a melegítő egység felmelegíti a szárítólevegőt, majd a párátlanító egység lehűti a meleg, párás szárítólevegőt annak érdekében, hogy a nedvességet kivonja a szárítólevegőből. Ez a folyamat megőrzi az energiát, így minimális az energiaveszteség, viszont maximális a hatékonyság. A hőszivattyús szárítók kifinomult, modern technológiát képviselnek, így drágábbak, és a szárítási idő általában hosszabb, mint a hagyományos szárítóké. Cserébe viszont, kevesebbet fogyasztanak, így a beszerzési áruk teljes mértékben megtérül. További előnyük még, hogy az érzékenyebb ruhákat is jobban kímélik, mert alacsonyabb hőmérsékleten szárítanak.

A jollyjoker harmadik típus a kettő az egyben modell, azaz a mosó-szárítógép. Ez a fajta szárítógép akkor jelenthet megfelelő megoldást, ha minimális hely áll rendelkezésünkre, viszont fontos megjegyezni, hogy az ilyen gépek kapacitása is jóval kisebb, így vagy két szárítási programra, vagy a kimaradt adag teregetésére lesz szükség.

A mi ajánlatunk: SMEG szabadon álló szárítógép

 

A háziasszonyok mindennapjait könnyítheti meg egy szárítógép beszerzése. A piacon már szárítógépek széles skálája érhető el, különböző szárítási kapacitással és programokkal, ha kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal! Szárítógép vásárlás előtt milyen további szempontok szerint válogathatunk még? Következő cikkünkből kiderül! 

Vissza