06-30-950-0038

Smeg exxxtra akció

2017-11-09

A Smeg akciónk keretein belül cég áttekintéssel is készülünk, önöknek ismerjék meg jobban a vállalatot:

Az akció 2017.december.15-ig tart!

SMEG – A MÁRKA

A SMEG, egy olasz háztartási készülékeket gyártó, mai napig családi vállalkozásként működő vállalat, melynek székhelye Guastalla közelében Reggio Emilia tartományban, Észak-Olaszországban található.

 

A SMEG Company-nak 16 leányvállalata van világszerte (az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország, Svédország, Dánia, Spanyolország, Portugália, Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Dél-Afrika, USA, Ausztrália és Mozambik), ezen kívül külföldi irodákat is tartanak fenn Hong Kong-ban és Szaúd-Arábiában, kiterjedt értékesítési hálózattal.

 

Már több, mint 60 éve a SMEG készülékek széles körben elterjedtek az egész világon, mint ízléses és elegáns készülékek, melyek egyesítik az olasz könnyedséget, hangulatot és stílust, mindezt annak köszönhetően, hogy a SMEG világhírű építészekkel közreműködve hozza létre egyedi termékeit.

 

Eredeti és ergonomikus termékek, melyek megtervezésénél teljes mértékben a design és a minőség áll a mérnöki figyelem középpontjában.

 

A SMEG nemcsak egyedülálló háztartási gépeket tud felmutatni, hanem a professzionális szakmai ágazatokban használatos készülékek gyártásában is kiemelkedik. A Gasztronómia és Food Service területére is szakosodva, speciális étteremi/vendéglátóipari készülékeket és elektromos orvosi műszereket is előállítanak a háztartási berendezések mellett.

 

A SMEG Group, a lehető legnagyobb hangsúlyt helyezi a termékek minőségére, a technológiára és a design-ra, amely már ismert és elismert az egész világon, mint az egyik legfontosabb képviselője a „Made in Italy” stílusnak.

 

SMEG-et családi vállalkozásként Vittorio Bertazzoni alapította Guastalla város közelében Reggio Emilia tartományban, Észak-Olaszországban, és ma a világ egyik vezető háztartási készüléket gyártó vállalatává nőtte ki magát. A BERTAZZONI család vállalkozói története a 17. században kezdődött, mint kovácsmester. Az első BERTAZZONI tűzhely 1906-ban került bemutatásra a World Expo-n Milánóban.

 

1948-ban, a gazdasági növekedés és a gyors városiasodás korszakában jött létre a SMEG, mint fém megmunkáló és zománcozó üzem. A mai rövidítése a SMEG (Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla) is ezekre az időkre mutat vissza.

 

Az 1950-es években, a SMEG gyártotta az egyik legelső gáz tűzhelyet teljesen automatikus bekapcsolóval, és a tűzhelyet már biztonsági szeleppel és főzési programozóval/időzítővel látta el.

 

1963-ban bemutatta az első mosogatógépet és nem sokkal később készített a világon elsőként 1970-ben a 60 cm-es 14 terítékes mosogatógépet. A 1970-es évek közepétől készítette az első beépített főzőlapot és sütőt, valamint nemzetközileg elismert építészekkel és tervezőkkel építettek ki nemzetközi kapcsolatokat, hogy együttműködésükkel megszülethessenek a SMEG egyedi termékei.

 

A gyártás során alkalmazott csúcstechnika, a lézerrel vágott acélrészek, a termékek éveken át tartó terheléses minőségtesztelése, mind a SMEG azon elhivatottságáról tanúskodik, hogy olyan megbízható termékeket képviseljenek a piacon, melyek tényleg kiállják az idő próbáját.

 

1990-től a SMEG további gyártósorokkal bővítette üzemét, beleértve a mosogató, elszívó és a színes Retro 50’s Style hűtőszekrényeket, melyek hamar ikonikus elemekké váltak a világ minden táján.

 

Miután a SMEG megerősítette első helyét a hazai háztartási gép szektorban, más területekre is specializálódott. A professzionális területek is előtérbe kerültek, a vendéglátó ipari sütők és mosogatógépek, amelyeket éttermeknek illetve szállodáknak terveznek, valamint az egészségügyi és orvosi felhasználású eszközök és készülékek.

 

A SMEG óriás vállalatot napjainkban már a harmadik generációs BERTAZZONI család irányítja, de még mindig emlékezetükben tartják a kezdeteket, melynek olasz neve:

 

„Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla”, vagy a „Guastalla Emilia Enamel Works".

 

OLASZ STÍLUS

A SMEG a kiváló olasz design, a szenvedély

és a csúcsminőség ötvözete…

 

Kreativitás és stílus: ezek azok a tulajdonságok, amelyek életet visznek a SMEG olasz identitású használati tárgyaiba. Természetesen a SMEG termékek igazi OLASZ eredete és a design tükrözi az olasz szenvedélyt, eleganciát, az eredetiséget, melyekkel nem utolsó sorban egy „high quality” minőség is párosul.

 

A Retro 50-es évek stílusú hűtőgépektől, a klasszikus, rozsdamentes acél tűzhelyekig, a SMEG készülékek formája és ízlésvilága tökéletesen igazodik a felhasználók igényeihez, amely túlmutat a puszta gyakorlati szempontokon. Ezt a filozófiát szem előtt tartva, a SMEG vezető tervezőkkel és építészekkel szorosan együttműködve alakította ki különböző design családjait, amelyek tökéletesen illeszkednek az aktuális trendekhez és igényekhez.

 

A stílus a SMEG számára, egy külön fogalom: azt jelenti, hogy egy termék kommunikál a környezetével, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készülékek hatást gyakoroljanak környezetükre.

 

A SMEG nagy figyelmet szentel a termék részletes tervezésére, a felhasznált anyagokra , illetve arra, hogy az általuk létre hozott termékeknek egyéniségük legyen.

 

A SMEG belső design stúdiója elvégzi az alapos kutatást az esztétika és a stílus tekintetében, hogy készülékeik igazán ikonikus darabbá válhassanak. Nemzetközi hírű építészek, mint Guido Canali, Mario Bellini, a Piano Design stúdió, Marc Newson és Giancarlo Candeago vesznek részt a SMEG termékeinek megálmodásában.

 

A SMEG termékcsaládok, az exkluzív háztartási készülékek tökéletes kombinációit kínálják, hogy mindenki megtalálja egyéni ízlésvilágát és kialakítsa a számára legideálisabb környezetet.

 

„PIANO design – az építészet újradefiniálása”

Az építészet egy címke, amely adható háztartási tárgyaknak és háztartási készülékeknek is.

 

Két gondolat merülhet fel bennünk: szolgáltatás és a memória. Szolgáltatás, mert a tárgyaknak, mint az épületeknek, meg kell felelniük egy sor funkciónak: "szolgálni" kell az embereket, és ezt a munkát hatékonyan kell elvégezni. Memória, mert a gondolatok és a projektek nem csak jönnek a semmiből. Hiszen ezeknek hosszú történetük van, formák, funkciók és érzések. A SMEG Piano Range teljes mértékben tükrözi ezeket az alapelveket, mind tervezésben, mind kivitelezésben. A PIANO design készülékeit röviden ezekkel a szavakkal jellemezhetjük: tartós, praktikus és nélkülözhetetlen tárgyak, abszolút „kortárs”. Az acél és az üveg elengedhetetlen a teljes összhang megteremtéséhez. Magas minőségű polírozott rozsdamentes acél felületek, melyek visszaverik a fényt, megteremtve a kifinomult és exkluzív megjelenést.

 

„Marc Newson design – a határtalan kreativitás”

Lágy vonalak és rendkívül ergonomikus kialakítású készülékek. A Range magában foglalja a sütőket, gáz főzőlapokat és indukciós főzőlapokat egyaránt, amelyek színes, rozsdamentes acél és üveg felületek. 68 literes sütőtér kapacitás valamint a főzőlapok 4,6 kW-os függőleges lángot kibocsátó égőkkel vannak ellátva, melyek 65%-kal hatékonyabbak, mint a hagyományos égők. A sütők felülete lehet rozsdamentes acél, vagy acél és fehér vagy fekete savmaratott üveg.

 

„LINEA Design – szimmetrikus esztétika”

A LINEA design család a minimalista stílust képviseli készülékeivel. Itt egyaránt megtalálhatjuk a sütők, kompakt illetve mikrohullámú sütők, gőzsütők, főzőlapok, kávéfőző gépek széles választékát. Külön kiemelnénk a fogantyúkat, az átlátszó vezérlő gombokat, vagy az érintőképernyő vezérlést és az üvegfelületek változatos alkalmazását. Az üveg és rozsdamentes acél kombinációja pedig követi a legújabb trendeket.

 

A csúcsteljesítményt és a csúcstechnológiát sem szabad elfelejteni. Például: maxi kapacitású elektromos sütők, amelyek lehetővé teszik az akár 20%-os energia-megtakarítást a hagyományos osztály besorolású készülékekhez képest, nagy teljesítményű főzőlap égők, és a rendkívül sokoldalú és teljesen automata kávégépek, amelyek minőségi kávét, cappuccino-t és meleg italokat készítve biztosítják a kényelmet saját otthonunkban.

 

„CLASSIC design – tiszta formák, ízléses megjelenés”

A Classic design volt az első esztétikai vonal, amelyet a SMEG és az építész Guido Canali együtt hozott létre. A stílus fő jellegzetessége, a rozsdamentes acél felületek használata, megspékelve egy kis stilisztikai szigorral. Classic stílusban találhatunk sütőt, főzőlapokat, kávéfőző gépet, hűtőt – és páraelszívókat is. Kiemelkedőek az egyedi vezérlő gombok és a fogantyúk, tökéletes választás mindazok számára, akik szeretik a tiszta, kifinomult és modern formákat ipari stílusban. Ezen termékek legfőbb jellemzője az előbb felsoroltakon kívül a funkcionalitás és a teljesítmény.

 

„Victoria Cookers – fedezze fel a részletekben rejlő szenvedélyt és hagyományt”

Exkluzív esztétika, kiváló minőség és összetéveszthetetlen design. Ezek az összetevők jellemzik, a SMEG egyedülálló tűzhelyeit. Victoria-t, a SMEG legelső 1948-ban "Elizabeth" néven bemutatott, tűzhelye ihlette. A stílus lényege az időtlen klasszikus design és exkluzív esztétika, melynek köszönhetően a SMEG az 1950-es évek stílusát, professzionális gyártási minőségben hozza el konyháinkba.

 

„Victoria” eredetileg hagyományos krém és fekete zománcozott felületekben került gyártásba, viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel a „Victoria” készülékek már pasztell kék, pasztell rózsaszín, ezüst és vörös bor színekben is ékesíthetik lakásunk központi részét, a konyhát.

 

„Élénk színek és retro design stílusos készülékek – Retro 50’s Style”

A SMEG 50-es évek dizájnját félreérthetetlenül a klasszikus, gömbölyű vonalak és élénk színek tökéletes kombinációja jellemzi a legmodernebb technológiával ötvözve. Ez a SMEG által kifejlesztett termékcsalád végérvényesen megváltoztatja gondolkodásmódunkat, amikor bekerül egy ilyen készülék lakásunkba. Ezek nem egyszerű háztartási készülékek, hanem valóságos stílus ikonok, melyek uralják környezetüket megjelenésükkel. A FAB28 szortiment több színű hűtőszekrény, melyhez a SMEG is kifejlesztett egy sor egyéb készüléket, pontosan azonos megjelenéssel, teljesen illeszkedve a kialakított dizájnhoz. Hűtőszekrények, fagyasztók, mosó- és mosogatógépek. Nemcsak a megjelenés, hanem az energiatakarékosság is figyelemreméltó. A++ energiaosztály, modern technológiák és könnyű kezelés jellemzi a SMEG hűtők és fagyasztók teljes választékát. Hangulatos és eklektikus megjelenés, mely magában hordozza az egész világon kedvelt "Made in Italy" stílust.

 

„CORTINA design – Észak-Olaszország hangulatát idéző elegancia”

A Cortina az esztergált acél és a kifinomult formák design családja, melyet a SMEG közösen fejlesztett ki Giancarlo Candeago kovácsmesterrel. Gondos anyagválasztás, csiszolt felületek, egyedi bájjal rendelkező és elbűvölő készülékek nyújtják a pazar és fényűző hatást. A készülékeket a kézműves kovács hagyomány ihlette, a nagy szakértelemmel megmunkált vas, magasan az olasz hegyekben. A készülékek emlékeztetnek az igazán egyedi kovácsolt vas tárgyak meghittségére és melegséget sugárzó megjelenésére. A Cortina stílusban találhatunk sütőt, főzőlapokat és elszívót. A igazi értéke a kézműves szakértelem, mely többek között megjelenik a sütők üveg ajtaján lévő gyönyörű dupla berakással.

 

„COLONIAL design – egy esély, hogy újra átéljük a régi idők meghittségét”

Egyedi és kellemes légkört teremt a konyhában, hangulatos, ízléses és kifinomult stílus. Colonial sütő, mikrohullámú sütő, gázfőzőlap, indukciós főzőlap, kávéfőző gépek, tűzhelyek a rusztikus design világában.

 

SMEG MEGBÍZHATÓSÁG

 

A SMEG és a technológia

A konyha az a hely, ahol technológia és a design találkozik. Ennek eredményeként, kulcsfontosságú szempont az igények, funkciók, esztétikai és környezeti szempontok felmérése.

 

A SMEG által hitelesített laboratóriumok arra törekszenek, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek megfelelnek a mai élet igényeinek. Az alapvető tulajdonságok, mint a tartósság, a biztonság, a megbízhatóság, megtalálható minden SMEG termékben, köszönhetően a szigorú tervezési folyamatnak, amelyen minden termék átmegy. A szigorú tesztelést többször végzik el a gyártási folyamat során, ami azt bizonyítja, hogy a SMEG  100%-ban elkötelezett annak érdekében, hogy biztosítsa a termékek hosszú távú megbízhatóságát.

 

A SMEG különös figyelmet szentel arra, hogy biztosítsa a termékek könnyen használhatóságát, kezelhetőségét, alacsony energiafogyasztással, élvonalbeli interfészek és a különböző programozási megoldásokkal ötvözve.

 

Közben a SMEG folyamatosan fejlődik, megfelelve a legújabb környezetvédelmi politikáknak, kezdeményezéseknek.

 

A SMEG a HQ szimbólumává is vált, ami egyet jelent a „Green” megközelítéssel. A vállalat elkötelezettségének középpontjában a környezet áll, különös tekintettel az ökológiai szempontok tervezésére és a háztartási készülékek gyártására való tekintettel. A maximális teljesítmény és funkcionalitás fokozása mellett, a minimális energiafogyasztás elérése a cél.

 

„GREEN HQ”

A SMEG az egyik leginnovatívabb gyár Olaszországban köszönhetően az intelligens felhasználási menedzsmentnek és a fenntartható fejlesztési politikának. 2007-ben a "Bio-architectura Week" részeként megtartott „Modena Domotics Competition” díját is elnyerte.

 

A cél, egy olyan integrált rendszer működtetése, amely a legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló erőforrásokból.

 

A SMEG vállalati irodák modern, automatizált technológiával vannak felszerelve, növények vannak mindenhol, hogy ezzel is egy környezetbarát, emberközelibb miliőt biztosítsanak az ott dolgozóknak. A biztonsági rendszer, az áruelosztás és a szállítási rendszerek is rendkívül hatékonyan működnek a vállalaton belül.

 

Nem utolsó sorban a villamos energia és a klíma berendezések működése is optimalizálva van, hogy ezzel is óvják a „zöld” környezetet.

 

Nagyon fontos a vállalat számára a környező élőhely megőrzése, tudatos döntés alapján a terület 30-33%-át építették be, ezzel óvva a természetet, ezenkívül 4000 növényt telepítettek be a gyár környékén élő emberek legnagyobb örömére.

 

Környezettudatos tervezés

A SMEG sütők, főzőlapok, kávéfőzők, tűzhelyek, mosogatógépek, mosógépek, mosó-szárító, elszívók, mosogatók, hűtőszekrények és fagyasztók mind a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva kerülnek megtervezésre és gyártásra.

 

A legnagyobb hangsúlyt a felhasznált anyagokra fektetik, mint az acél, üveg, alumínium és sárgaréz, amelyek könnyen újrahasznosíthatók.

 

Továbbá, a SMEG teljes mértékben megfelel az EU előírásoknak és irányelveknek RoHS (veszélyes anyagokra vonatkozó szigorú korlátozások) és a REACH (célja, hogy az emberi egészség és a környezet védelme, a legteljesebb mértékben biztosítva legyen), lényegesen felülmúlva a minimum követelményeket.

 

A környezet védelme a gyártási és a szállítási folyamat során

A SMEG csoport szem előtt tartja a környezetbarát szállítási módok kiválasztását illetve az újrahasznosítható csomagolást az alternatív közlekedési eszközöket/fuvarozást.

 

A cég az elmúlt néhány évben jelentősen csökkentette károsanyag kibocsátását és a felhasznált erőforrások, mint a víz, villany és csomagolóanyagok mennyiségét is mérsékelte.

 

Megvalósult egy innovatív hulladékgazdálkodási rendszer: a keletkező hulladék mennyisége és veszélyességi szintje is egyaránt csökkent, működik a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a megmaradt anyagok újrahasznosítása vagy újrafelhasználása is egyre fokozódik.

 

Fenntarthatósági politika

A SMEG támogatja a társadalmi felelősségvállalást környezetünk védelme érdekében. Irányelveik, a minőség, egészség, biztonság és környezetvédelem terén, teljes mértékben megfelelnek az UNI EN ISO 9001, UNI EN ISO 14001 és az OHSAS 18001 szabványoknak. Ezek mind kompatibilisek egymással, így könnyű az integráció a három irányítási rendszer között. Ezzel biztosítva a termelési folyamatok javítását illetve hosszútávon szem előtt tartva a termékek minőségével összhangban a vevői elégedettség egyenes arányú növekedésével. Optimalizálva a gyártási folyamatok során az energia és a természeti erőforrások felhasználását illetve a hulladékok ártalmatlanításának fokozott és szigorú ellenőrzését.

 

Nagy teljesítmény és alacsony fogyasztás

Nagy teljesítmény és alacsony fogyasztás jellemzi a SMEG minden termékét. Különös hangsúlyt helyezve a legmagasabb energiahatékonysági osztály besorolásra, ezzel is elősegítve a környezet és az életminőség javítását.

 

Kijelenthetjük azt, hogy az ikonikus dizájn és a nagy teljesítmény ötvözete minden SMEG készülékben jelen vannak.

 

A hűtőszekrények, sütők és tűzhelyek, mosógépek, gázfőzőlapok, mosogatógépek, páraelszívók széles választékát kínálja a SMEG környezetbarát jellemzőkkel, amelynek célja, hogy csökkentse a készülék által a környezetre gyakorolt ​​hatást.

 

A SMEG főző- és hűtőberendezések is kiemelkedően magas szintű szigeteléssel vannak ellátva, ezáltal takarékoskodnak az energiával. A legtöbb termék büszkélkedhet választható energiatakarékossági programmal. A SMEG mosó- és szárítógépek minimalizálják a vízfogyasztást.

 

A SMEG környezet iránti elkötelezettségének köszönhetően folyamatosan fejleszti termékeit, és csökkentik a gyártási folyamatoknak a környezetre gyakorolt hatását.

Vissza